Platsutveckling i Värmland / platsutveckling.se / grundades 2013 av Torbjörn Lindstedt och Hans Johnsson, båda delägare. Deras kompetens inom process- och projektledning, kommunikation, fastighetsutveckling, kulturmiljövård och platsutveckling kompletterar de med hjälp av arkitekter, destinationsutvecklare, landskapsarkitekter, grafiska formgivare, organisationsutvecklare affärsutvecklare och ekonomer i deras nätverk

Torbjörn Lindstedt, delägare
bebyggelseantikvarie och platsutvecklare
t +46 (0)70-959 93 62
e torbjorn.lindstedt@platsutveckling.se
Torbjörn Lindstedthar en bebyggelseantikvarisk examen från Göteborgs universitet, och därutöver utbildning i digital kommunikation vid ITC-Interactive samt examen från Kungliga Konsthögskolans arkitekturutbildning i restaureringskonst.Torbjörns yrkeserfarenhet omfattar dels konsultuppdrag som bebyggelseantikvarie och platsutvecklare inom förvaltning och revitalisering av kulturhistoriska miljöer och fastigheter, och dels anställningar där han arbetat med plats- och destinationsutveckling i Västra Götaland, som områdesansvarig för Harling Förvaltning i industrihistoriska Mölndals kvarnby, med utvecklingen av stadskärnan i Sundsvalls stenstad, med utvecklingen av världsarvet Örlogsstaden Karlskrona samt som kommunikatör vid Slöjd & Byggnadsvård Nääs.Kulturmiljövård inom ramen för den ideella sektorn och föreningslivet har varit centralt för Torbjörn parallellt med hans yrkesutövande – han har haft förtroendeuppdrag som ordförande för Svenska Byggnadsvårdsföreningens valberedning samt som styrelseledamot för Bebyggelseantikvariers förening (BAF) och för Stiftelsen Byggnadsvårdsmagasinet.

Hans Johnsson, delägare bebyggelseantikvarie och platsutvecklare
t +46 (0)70-214 16 72
e hans.johnsson@platsutveckling.se
Hans JohnssonEfter sin gymnasieutbildning som byggnadsingenjör har Hans en masterexamen i Kulturmiljörvård vid Göteborgs universitet samt en examen från Kungliga Konsthögskolans arkitekturutbildning i restaureringskonst. Hans har arbetat med kulturarvsfrågor genom såväl egen verksamhet som anställningar, sedan 2002 i Norge.Under åren 2008-2011 var Hans norsk projektledare för Interreg-projektet ”En levande Finnskog – vårt felles ansvar”. Projektet genomfördes som ett samarbete mellan Hedmark fylkeskommune och Värmlands museum, och kan ses som grunden för etableringen Finnskogen Natur- och kulturpark. Hans har bland annat haft i uppdrag att ta fram kulturmiljöprogrammen för Våler respektive Grue kommuner.Hans har uppdrag för Våler/Åsnes landbrukskontor att utveckla vattendraget Glomma som destination samt att öka kopplingarna till älven. Hans har även haft konsultuppdrag för Forsvarsbygg (jmfr. Fortifikationsverket).För nästan 15 år sedan förvärvade Hans den fallfärdiga gården Där Nol i byn Fastnäs i Klarälvdalen, varvid han inledde ett omfattande restaureringsarbete, som för Hans även har inneburit att skapa ett lokalt engagemang för byggnadsvård och lokalhistoria i Klarälvdalen. Som ett led i det engagemanget arrangerar Hans med flera lokala aktörer sedan 2019 en årlig “öppet-hus”-dag på Där Nol.
